Quants quilos d’olives haig de collir per 1 litre d’oli?

El rendiment de les olives varia al llarg de la temporada, des d’un 10%  quan comença  (de cada 10 Kg obtindrem 1 L d’oli) fins a un 20% o més a finals de temporada. (de cada 10 kg obtindrem 2 l d’oli). Aconsellem recollir les olives a inici de la temporada per aconseguir un oli … Leer más

Quina és la millor manera de conservar l’oli?

L’oli s’ha de guardar en un lloc fosc i fresc, mai superior als 20 °C perquè no es torni ranci. Si l’oli es congela, no perd cap de les seves propietats i manté el mateix gust. El millor sistema d’emmagatzemar grans quantitats d’oli és guardar-lo en bidons d’acer inoxidable.

Puc recollir les olives de terra?

NO Les olives que cauen de l’arbre abans d’estar madures és perquè no estan en bon estat. Quan és el temps, s’han de fer caure les olives de l’arbre i es recullen amb borrasses. Un cop encaixades, s’han de portar al molí el més aviat possible abans del tercer dia.

Quan puc començar a recollir les olives per fer oli?

Al Vallès, les olives es poden començar a recollir a principis de novembre fins a finals de desembre, Dependrà en bona part del tipus de varietat de l’oliva, perquè hi ha varietats que maduren molt aviat, en canvi d’altres ho fan a finals d’any.

Qualsevol oliva serveix per fer oli?

De totes les olives es pot treure oli, però hi ha varietats més idònies  com són  la vera, l’arbequina, la picual, la blanqueta o blanc-roig…  No és aconsellable fer-ho amb varietats típiques de fer conserva  com la mançanilla, sevillana, gordal,  perquè donen molt poc oli.